Twilight

Jag ska prata om Twilight.

 

Vad är filmens största problem? Avsaknaden av någon sorts händelse.

Seriöst, den här filmen är nästan två timmar lång och det händer INGENTING i den.

Eller nja, ingentning var kanske lite att ta i, de pratar ju med varandra, sen pratar de lite med varandra, sen pratar de lite till med varandra.


Att ha karaktärerna prata med varandra är en bra sak, men inte när dessa karaktärer är ungefär lika intressanta som en stol.

 

Själva handlingan går ut på att Bella (en tjej som aldrig ler) träffar Edward (en kille som aldrig ler och har puder i hela ansiktet) och de blir kära, sen får hon reda på att Edward är en vampyr.


Ett stort problem med den här filmen är killen som spelar Edward. Edward ska vara en snygg, stilig och erotisk man... Robert Pattinson ser ut som ett mänskligt rivjärn, att han sedan spelar ungefär lika bra som en pappersdocka är ju en helt annan sak... man kunde ju praktiskt taget se att han höll ett jävla manus i handen.

 

Edward ska naturligtvis vara en mörk varelse med djupa problem. Detta hade kunnat vara en bra idé om Stephany Mayer (stavning på det?) inte fick för sig att solen ska få vampyrer att glittra som en man i en pridefestival.

Som sagt så händer det nästan ingenting i filmen och det som faktiskt händer är så jävla dåligt så att man önskar att det inte händer.

 

Ett exempel är ju scenen i skogen, när Edward säger till Bella med sin kåtaste röst: "Säg det, säg det högt".

 

Ett annat trevligt exempel är scenen när Bella kommer in i klassrummet och vinden blåser genom hennes hår (det är egentligen en fläkt män ändå) och hela publiken suckar djupt medan jag vill sjunka genom golvet.

 

Efter dessa oerhört plågsamma scener får vi ett klimax... som är över på ungefär fem sekunder.

 

Det klimaxet går ut på att Bella blir tillfångatagen och Edward räddar henne... sen pratar de lite till. Gud förbjude att något faktiskt skulle hända. Ett annat stort problem med filmen är att den är så vidrigt klisché. Vi har sett allt det här göras tidigare och då har det oftast varit bättre. Jag säger inte att man måste vara überoriginell, men försök åtminstone göra något bra med det ni har.


Nej, ska ni se en romantisk vampyrfilm från 2008, välj den Svenska.

Betyg: DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!

Kommentarer
Postat av: Elin

Ahahahaha. Man i en pridefestival <3333

2009-09-20 @ 20:17:50
Postat av: Anonym

men om du hatar den där jävla uttjatade filmen så mkt varför ger du den uppmärksamhet? Vi har fattat att du inte tycker om romantiska pridevampyrer så snälla sluta tjata!

2009-09-21 @ 05:42:47
Postat av: Sally

asså, du e bara avensjuk på att du inte ser ut som Robert Pattison! ;) Asså den där filmen har fått kommentaren "Bästa romantiska filmen sen Titanic", så den kan inte va dålig! Sluta trycka ner andra och ryck upp ditt eget tragiska liv. <3

2009-10-02 @ 15:34:04
URL: http://jaeingenfjortiz.blogg.se/
Postat av: Vallery

hej tänkte säga att ja håller med dej på vissa punkter.. har bara sett trailerna men ändå.. har läst första boken och den var faktist väldigt bra men ja skulle tyvär ha valt en annan spelare till Edwars en som var mycket snyggare kommer inte på någon nu men en som ja skulle passa skulle inte ha sådant kantigt ansikte.. och ja lite mer kunde ju hända till och med i boken för det är väldigt mycket prat det håller ja med om...

2009-11-06 @ 13:10:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0